Reizende schoolvoorstelling voor Groep 6 t/m 8 + vrij toegankelijke avondvoorstelling voor iedereen
12 t/m 27 mei 2025
Diverse locaties in de Achterhoek/Liemers: Duiven/Westervoort, Hengelo (GL), Lichtenvoorde, Doetinchem, Groenlo

Reserveer uw gratis plaatsen voor de avondvoorstellingen door een mail te sturen naar: tickets@dwaallicht-producties.nl. Geef in de mail aan om hoeveel plekken het gaat en welke datum

13 mei om 19:30 in het Horsterpark in Duiven
19 mei om 19:30 op de Markt in Lichtenvoorde
22 mei om 19:30 bij de Muziekkoepel in Groenlo (Maliebaan 14)
26 mei om 19:30 bij IJsvereniging Steintjesweide in Hengelo (GLD)

Vrijheid in Klanken & Verhalen is een muzikale voorstelling die door de Achterhoek en Liemers reist ter gelegenheid van 80 jaar vrijheid. De gerenommeerde Sinti-gitarist Paulus Schäfer brengt samen met zijn muzikale vrienden de geschiedenis tot leven met authentieke muziek en persoonlijke verhalen.

We staan stil bij het indrukwekkende verhaal van de Sinti, met speciale aandacht voor de impact van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast verkennen we het thema vrijheid—wat betekent het voor ieder van ons? Maar bovenal is er veel muziek.

Overdag verzorgen we educatieve voorstellingen voor scholen. In de avond zijn er concerten voor iedereen die wil komen luisteren.

Dankzij de steun van het Vfonds en de Provincie Gelderland zijn de voorstellingen gratis toegankelijk.

Voor de scholen (groep 6 t/m8)

In deze reizende voorstelling nemen we de leerlingen mee op een kleine ontdekkingsreis vol muziek en verhalen. De Sinti maken deel uit van de Roma-gemeenschap, een etnische groep die al eeuwenlang in Europa woont. We vertellen het indrukwekkende verhaal van de Sinti, met speciale aandacht voor de gevolgen van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van muziek en verhalen onderzoeken we samen met de leerlingen de vraag: “Wat betekent vrijheid voor jou?”
De bekende Sinti-gitarist Paulus Schäfer brengt samen met zijn muzikale vrienden de geschiedenis tot leven met authentieke muziek en persoonlijke verhalen. Tijdens de voorstelling worden de leerlingen actief betrokken en uitgenodigd om na te denken over de waarde van vrijheid en de impact van uitsluiting. Een bijzondere ervaring die niet alleen het verleden herdenkt, maar ook een brug slaat naar het heden.
Mede mogelijk gemaakt dankzij het Vfonds en Provincie Gelderland